Vinkit yskän hoitoon
Juo kuumaa mehua tai vettä
Nauti hunajaa
Kokeile höyryhengitystä
Nosta sängyn päätyä ylöspäin

Kuusi vinkkiä yskän itsehoitoon

1. Juo kuumaa mehua tai vettä

Lämmin neste ohentaa limaa ja helpottaa yskimistä. Neste auttaa pitämään limakalvot kosteina, mikä voi vähentää yskänärsytystä. Kuumat juomat myös turruttavat kurkunpäätä, mikä voi alentaa yskärefleksiä.

2. Nauti hunajaa

Hunajaa on perinteisesti käytetty yskän hoitoon. Tutkimustenkin* perusteella hunaja saattaa lievittää yli 1-vuotiaiden lasten akuutin yskän oireita.

Kuivan ja limaisen yskän hoitoon yli 1-vuotiaille tarkoitettu, 100-prosenttisesti luonnollinen BISOLNATURAL® Complete -siirappi sisältää hunajaa. Samoin hunaja on ainesosana myös kaksitehoisessa BISOLDUO®-siirapissa, joka lievittää nopeasti sekä ärtynyttä kurkkua että kuivaa ärsytysyskää.

Tutustu paikallisesti vaikuttaviin CE-valmisteisiin:

3. Kokeile höyryhengitystä

Höyryhengitys sekä kosteuttaa limakalvoja että helpottaa liman nousemista ja sen pois yskimistä.

Hengitä höyryä esimerkiksi suihkussa muutaman minuutin ajan. Jos käytät höyryhengitykseen keitettyä vettä, ole varovainen: vältät palovammat kun et käytä kiehuvaa vettä.

4. Huolehdi ilman kosteutuksesta

Kuiva ilma ärsyttää hengitysteiden herkkiä limakalvoja. Talvella kuiva ja lämmin huoneilma saattavat kuivattaa limakalvoja entisestään. Varmista ilmankostuttajalla optimaaliset olosuhteet niin makuuhuoneessa kuin työtiloissakin.

5. Nosta sängyn päätyä ylöspäin

Kuiva, kutittava ja hakkaava yöyskä pitää hereillä sekä flunssapotilaan että läheiset. Yskää voi rauhoittaa ja nukahtamista helpottaa, kun nostat sängyn päätyä ylemmäs niin, että pää on muuta vartaloa korkeampana.

6. Muista levätä

Varmista, että yskäisenä ja flunssaisena lepäät riittävästi. Lepo on avainasemassa sekä yskästä ja flunssasta toipumisen kannalta. Varaa riittävästi aikaa toipumiseen.

* Cohen HA, Rozen J, Kristal H ym. Effect of honey on nocturnal cough and sleep quality: a double-blind, randomized, placebo-controlled study. Pediatrics 2012;130:465-71

Kuiva vai limainen yskä?

Tunnista yskätyyppi

Häiritseekö kuiva yskä nukkumista?

Silotoc® vaikuttaa 10-20 minuutissa Itsehoitolääke

Yskittää, mutta lima ei irtoa?

Bisolvon® – liuokset ja tabletit Itsehoitolääke

Kurkku kipeä ja yskittää?

2-vaikutteinen Bisolduo® CE-merkitty lääkinnällinen valmiste