Mikäli yskä pitkittyy tai äkilliseen yskään liittyy hälyttäviä oireita, tulee kääntyä lääkärin puoleen.

Täällä löydät vastauksia yleisiin kysymyksiin liittyen yskänvalmisteihimme. Apua sopivan yskänvalmisteen valintaan saat myös lähiapteekkisi ammattilaisilta.

Mihin BISOLVON®-valmistetta käytetään?


Limaiseen yskään tarkoitetut itsehoitolääkkeet ohentavat,

         irrottavat ja helpottavat liman pois yskimistä.BISOLVON®-yskänlääkettä käytetään liman irrotukseen limaisen yskän hoidossa. Limaiselle yskälle on tyypillistä epätavallisen runsas sitkeän liman eritys ja sen heikentynyt poistuminen keuhkoputkista. BISOLVON® ohentaa, irrottaa ja poistaa sitkeää limaa, ja helpottaa siten liman pois yskimistä. BISOLVON®-yskänlääkkeen vaikutus havaitaan usein jo ensimmäisenä hoitopäivänä, mutta hyvä hoitovaikutus saavutetaan 3–5 päivän hoidon jälkeen.

Kuinka pitkään voin käyttää BISOLVON®-yskänlääkettä?


Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi 4-5 päivän jälkeen. Voit myös kysyä lääkkeen käytöstä apteekin henkilökunnalta.

Voinko ottaa suositeltua suuremman annoksen hoidon tehostamiseksi?


Suositellun annostuksen ylittäminen ei paranna hoidon tehoa – sillä saattaa olla jopa haitallisia vaikutuksia. Pakkausselosteessa mainittu tai lääkärin suosittelema annostus sopii parhaiten oman vaivasi ja sen vaikeusasteen hoitoon. Hoidon aloitusvaiheessa voi tarvittaessa nostaa aikuisten vuorokausiannoksen kaksinkertaiseksi.

Voiko BISOLVON®-valmistetta antaa lapsille?


BISOLVON®-liuos 0,8 mg/ml ja BISOLVON® Strong -liuos 1,6 mg/ml sekä nieltävät BISOLVON®-tabletit sopivat yli 6-vuotiaille lapsille. Miedompaa liuosta ja tabletteja voi antaa alle 6-vuotiaille lapsille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan. BISOLVON®-yskänlääkkeen liukeneva tabletti sopii yli 14-vuotiaille lapsille. Katso tarkemmat annostusohjeet »

Sisältävätkö BISOLVON®-liuokset alkoholia?


BISOLVON®-liuokset ovat alkoholittomia.

Sopiiko BISOLVON® diabeetikoille?


BISOLVON®-liuokset ja BISOLVON®-tabletit eivät sisällä sokeria, joten ne sopivat myös diabeetikoille. BISOLVON®-yskänlääkkeen liukeneva tabletti sisältää pienen määrän sakkaroosia, joka joidenkin diabeetikoiden on hyvä ottaa huomioon.

Voinko käyttää BISOLVON®-yskänlääkettä raskauden tai imetyksen aikana?


BISOLVON®-valmisteita ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Mihin BISOLACLAR®-yskänlääkettä käytetään?


BISOLACLAR® pilkkoo ja irrottaa paksua limaa, tehden limasta juoksevampaa ja helpommin pois yskittävää. BISOLACLAR®-valmistetta käytetään liman irrotukseen limaisen yskän hoidossa. BISOLACLAR® pilkkoo ja irrottaa paksua limaa, tehden limasta juoksevampaa ja helpommin pois yskittävää. BISOLACLAR®-annos otetaan kerran päivässä.

Voiko BISOLACLAR®-valmistetta antaa lapsille?


Ei, BISOLACLAR® sopii vain aikuisille, yli 18-vuotiaille.

Miltä BISOLACLAR® maistuu?


Poretablettijuoma on miellyttävän sitruunanmakuinen. BISOLACLAR®-poretabletti liuotetaan puoleen lasilliseen vettä ja suositellaan juotavaksi heti.

Sopiiko BISOLACLAR®-yskänlääke diabeetikoille?


Sokeriton BISOLACLAR® sopii diabeetikoille. BISOLACLAR® sisältää sorbitolia ja laktoosia.

Voinko käyttää BISOLACLAR®-valmistetta raskauden tai imetyksen aikana?


BISOLACLAR®-yskänlääkettä ei tule käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Mihin BISELTOC®-yskänlääkettä käytetään?


BISELTOC® normalisoi yskänkeskuksen toimintaa, mistä on hyötyä yskänärsytyksen hoidossa. BISELTOC®-valmistetta käytetään kuivan ärsytysyskän oireiden hoitoon. Lääke normalisoi yskänkeskuksen toimintaa, mistä on hyötyä yskänärsytyksen hoidossa. Yskän hillintä antaa ärtyneille ylähengitysteille aikaa parantua, ja elimistö saa levätä yskästä.

Miten BISELTOC® lievittää kurkkukipua?


BISELTOC® puuduttaa nielua paikallisesti ja lievittää yskään liittyvää kurkkukipua, kun liuos kurlataan ennen annoksen nielemistä.

Kuinka nopeasti BISELTOC®-valmiste vaikuttaa?


BISELTOC® vaikuttaa noin 10–20 minuutissa.
Yskänlääkkeen vaikutusaika on 4–6 tuntia.

Koska otan BISELTOC®-yskänlääkettä?


Lääkeannos otetaan tavallisesti 3−4 kertaa päivän aikana. Jos yskänärsytys haittaa nukkumista, on päivän viimeinen annos hyvä ottaa vähän ennen nukkumaan menoa.

Kuinka pitkään voin käyttää BISELTOC®-valmistetta?


BISELTOC® on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön, eikä sitä pidä käyttää yhtäjaksoisesti yli kahden viikon ajan. Jos yskän oireet pahenevat tai yskä jatkuu yli viikon ajan, ota yhteyttä lääkäriin.

Voiko BISELTOC®-yskänlääkettä antaa lapsille?


BISELTOC® sopii vähintään 6-vuotiaille lapsille. Katso tarkemmat annostusohjeet »

Miltä BISELTOC®-yskänlääke maistuu?


BISELTOC®-liuoksen maku on päärynä-gini.

Sisältääkö BISELTOC® alkoholia tai laktoosia?


BISELTOC®-liuos on alkoholiton ja laktoositon.

Sopiiko BISELTOC®-yskänlääke diabeetikoille?


Kyllä, BISELTOC®-liuos on sokeriton. BISELTOC® sisältää sorbitolia.

Voinko käyttää BISELTOC®-valmistetta raskauden tai imetyksen aikana?


BISELTOC®-liuosta ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Kuinka kauan minun tulisi käyttää BISOLNATURAL® Complete -valmistetta?


BISOLNATURAL® CompleteJos oireesi eivät helpota viikon sisällä tai pahenevat, ota yhteyttä lääkäriisi. Hän voi neuvoa, tulisiko sinun jatkaa valmisteen käyttöä. Tarkista aina pakkausseloste ja kysy tarvittaessa lääkäriltäsi tai apteekista, kuinka kauan sinun tulisi käyttää valmistetta omassa tilanteessasi.

Jos otan suuremman annoksen, helpottaako yskä nopeammin?


Ota lääkettä niin kuin pakkausselosteessa on ohjeistettu, jollei lääkärisi ole määrännyt sinulle erilaista annostusta.

Sisältääkö BISOLNATURAL® Complete gluteenia, laktoosia tai alkoholia?


Ei. BISOLNATURAL® Complete ei sisällä gluteenia, laktoosia eikä alkoholia.

Miten säilytän BISOLNATURAL® Complete -valmistetta?


Kun pullo on avattu, se tulee käyttää kolmen kuukauden kuluessa. Sulje pullo huolellisesti aina käytön jälkeen. Säilytä BISOLNATURAL® Complete viileässä ja kuivassa paikassa huoneenlämmössä – poissa suorasta auringonpaisteesta ja lasten ulottuvilta.

Sopiiko BISOLNATURAL® Complete -valmiste lapsille?


BISOLNATURAL® Complete -tuotetta voi käyttää yli 1-vuotiaille lapsille. Kuten kaikkien itsehoitolääkkeiden ja CE-merkittyjen valmisteiden kanssa, kannattaa käytöstä keskustella lääkärin kanssa. Noudata pakkausselosteen annostusohjeita.

Voinko käyttää BISOLNATURAL® Complete -valmistetta, kun olen raskaana tai imetän?


BISOLNATURAL® Completea voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Kuten kaikkien itsehoitovalmisteiden kanssa, on suositeltavaa, että pyydät neuvoja lääkäriltäsi tai apteekista.

Voivatko lapset käyttää BISOLDUO®-valmisteita?


BISOLDUO®-imeskelytabletit yli 6-vuotiaille. BISOLDUO®-siirappi sopii yli 2-vuotiaille ja BISOLDUO®-imeskelytabletit yli 6-vuotiaille. Seuraa aina pakkausselosteessa mainittuja annosteluohjeita. Kuten kaikkien itsehoitolääkkeiden ja CE-merkittyjen lääkinnällisten valmisteiden kanssa, on hyvä keskustella käytöstä lääkärin kanssa.

Voiko BISOLDUO®-valmisteita käyttää raskauden tai imetyksen aikana?


Vaikka tiedossamme ei ole, että BISOLDUO®-valmisteet olisivat aiheuttaneet haittavaikutuksia raskauden aikana, ei raskaudenaikaisesta käytöstä ole tutkimustietoa. Tiedon puuttuessa BISOLDUO®-valmisteiden käyttöä raskauden tai imetyksen aikana ei suositella. Keskustele aina terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Kuinka kauan voin käyttää BISOLDUO®-valmisteita?


BISOLDUO®-valmisteet on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön.

 • BISOLDUO®-siirappia ei tule käyttää yhtä viikkoa pidempään keskustelematta lääkärin kanssa. Jos oireet kestävät yli viikon tai pahenevat tai jos ilmenee kuumetta, ota yhteyttä lääkäriin.
 • BISOLDUO®-imeskelytabletteja ei tule käyttää yli 30 vuorokautta keskustelematta lääkärin kanssa. Jos oireet kestävät yli kolme vuorokautta tai ne pahenevat tai jos ilmenee kuumetta ja/tai muita oireita, ota yhteyttä lääkäriin.

Jos otan isomman annoksen, helpottaako kuiva yskä ja kurkkukipu nopeammin?


Ei, noudata aina pakkauksessa ja pakkausselosteessa kerrottuja annosteluohjeita, ellei lääkärisi ole määrännyt sinulle toisenlaista annostelua.

Ovatko BISOLDUO®-valmisteet gluteenittomia, laktoosittomia ja alkoholittomia?


Sekä BISOLDUO®-siirappi että BISOLDUO®-imeskelytabletit ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. BISOLDUO®-siirappi on lisäksi alkoholiton. Lue pakkausseloste aina ennen käyttöä tai kysy neuvoja lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma valmisteen soveltuvuudesta.

Kuinka säilytän BISOLDUO®-valmisteita?


Pidä valmisteet poissa lasten ulottuvilta. Älä käytä pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Säilytä BISOLDUO®-siirappi huoneenlämmössä (alle 25 °C) – valmistetta ei saa säilyttää jääkaapissa. BISOLDUO®-siirappi tulee käyttää kolmen kuukauden kuluessa pullon avaamisesta. Sulje pullo huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen.

Sisältävätkö BISOLDUO®-valmisteet sokeria? Sopivatko ne diabeetikoille?


Sokerittomat BISOLDUO®-imeskelytabletit sopivat diabeetikoille. 5 ml BISOLDUO®-siirappia sisältää 3,5 g hiilihydraatteja.

Voivatko lapset käyttää BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


BISOLDUO® SprayBISOLDUO® Spray -nielusuihke sopii yli 2-vuotiaille. Seuraa aina pakkausselosteessa mainittuja annosteluohjeita. Kuten kaikkien itsehoitolääkkeiden ja CE-merkittyjen lääkinnällisten valmisteiden kanssa, on hyvä keskustella käytöstä lääkärin kanssa.

Voiko BISOLDUO® Spray -nielusuihketta käyttää raskauden tai imetyksen aikana?


Vaikka tiedossamme ei ole, että BISOLDUO® Spray -nielusuihke olisi aiheuttanut haittavaikutuksia raskauden aikana, ei raskaudenaikaisesta käytöstä ole tutkimustietoa. Tiedon puuttuessa BISOLDUO® Spray -valmisteen käyttöä raskauden tai imetyksen aikana ei suositella. Keskustele aina terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Kuinka säilytän BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


Pidä valmisteet poissa lasten ulottuvilta. Älä käytä pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Säilytä BISOLDUO® Spray -nielusuihke 2–25°C:ssa. BISOLDUO® Spray tulee käyttää kuuden viikon kuluessa pullon avaamisesta. Valmistetta ei saa käyttää, jos se on vahingoittunut tai siinä on reikä. Hygieniasyistä yhtä pulloa saa käyttää vain yksi henkilö.

Mikä on BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen sisältämä Ectoin®?


Ectoin® tai ektoiini on aminohappojohdannainen, joka syntyy luonnossa mikro-organismien (tarkemmin tietynlaisten bakteerien) tuottamana. Luonnossa ektoiinin tehtävä on suojella näitä mikro-organismeja kuumuudelta, voimakkaalta UV-säteilyltä ja korkealta suolapitoisuudelta.

Ektoiinit ovat molekyylejä, jotka sitovat suuria määriä vettä itseensä. Sitomalla vettä ektoiini muodostaa suojaesteen limakalvoille ja auttaa näin vähentämään bakteerien, virusten ja allergeenien pääsyä limakalvoille.

Koska minun tulisi aloittaa BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen käyttö?


BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen käyttö on suositeltavaa aloittaa heti kurkkukivun ja kuivan yskän ensimmäisten oireiden ilmaantuessa, jolloin nielusuihke auttaa ehkäisemään oireiden pahenemista.

Kuinka kauan voin yhtäjaksoisesti käyttää BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


Älä käytä yhtäjaksoisesti BISOLDUO® Spray -suihketta yli 30 päivän ajan.

Mitä teen, jos BISOLDUO® Spray -pullon suihkumekanismi ei toimi?


Ennen BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen ensimmäistä käyttökertaa ravista pulloa ja paina pumppua 4 kertaa, jotta ilma vapautuu pumpusta. Jos suihkemekanismi ei toimi oikein (näin saattaa käydä, jos pullo ei ole pystyasennossa), paina pumppua useita kertoja pitäen pulloa pystyasennossa.

Sisältääkö BISOLDUO® Spray -nielusuihke sokeria?


Neljä suihkausta BISOLDUO® Spray -valmistetta sisältää 0,011 leipäyksikköä. Yksi leipäyksikkö vastaa 12 grammaa hiilihydraatteja.