BISOLDUO®on kuivaa yskää hillitsevä ja ärtynyttä kurkkua rauhoittava valmiste.

Siirry kohtaan: | Annostus | Käyttöohje | Usein kysyttyä

Bisolduo® Spray on kuivaa yskää hillitsevä ja ärtynyttä kurkkua rauhoittava valmiste.
Kuiva yskä ja ärtynyt kurkku
 • kutittava, kuiva yskä ja ärtynyt kurkku samanaikaisesti
 • hakkaava, uuvuttava yskä ja kipu tuntuvat kurkussa

CE-merkitty lääkinnällinen valmiste

Bisolduo® Spray -nielusuihke

– vilustumisen, yskän ja ärtyneen kurkun ensioireisiin

Vilustumisen ensioireita ovat ärtynyt kurkku, kurkkukipu, kuiva yskä, äänen käheys, nielemiskipu ja imusolmukkeiden turvotus. Vilustumisoireita kannattaa hoitaa Bisolduo® Spray –nielusuihkeella heti ensimmäisistä tuntemuksista lähtien, sillä nielusuihke ehkäisee oireiden pahenemista sekä lievittää yskää ja ärtynyttä kurkkua. Bisolduo® Spray -nielusuihke lyhentää myös kurkkukivun ja äänen käheyden kestoa.

Helppokäyttöisen ja miellyttävänmakuisen Bisolduo® Spray -nielusuihkeen 100-prosenttisesti luonnolliset ainesosat sisältävät yskää lievittäviä sekä ärtynyttä kurkkua rauhoittavia ominaisuuksia. Bisolduo® Spray -nielusuihke

 • rauhoittaa ja kosteuttaa ärtynyttä kurkkua sekä lievittää yskää ja äänen käheyttä
 • ehkäisee oireiden pahenemista
 • muodostaa kurkkua ja nielua eri ärsykkeiltä suojaavan kalvon.

Bisolduo® Spray -nielusuihke yli 2-vuotiaille
ja aikuisille heti ensimmäisiin oireisiin

Bisolduo® Spray -nielusuihkeen sisältämä hunaja, rohtosalkoruusun juuresta saatu uute sekä luonnollinen Ectoin®-molekyyli yhdessä rauhoittavat sekä kosteuttavat kurkun ja nielun limakalvoja lievittäen oireita paikallisesti. Hunaja, kasviuute ja Ectoin® muodostavat myös suojakalvon kurkun ärtyneelle limakalvolle estäen vilustumisoireiden pahenemista paikallisesti. Luonnollisella Ectoin®-molekyylillä on lisäksi tulehdusta lievittäviä ja limakalvoja rauhoittavia ominaisuuksia.

Hunajanmakuinen, Bisolduo® Spray -nielusuihke ei sisällä keinotekoisia aromeja eikä alkoholia. Kätevä suihke on helppo kuljettaa mukana.

BISOLDUO®on kuivaa yskää hillitsevä ja ärtynyttä kurkkua rauhoittava valmiste.

Annostus

BISOLDUO® Spray

Bisolduo® Spray -nielusuihke on tarkoitettu vilustumisoireiden hoitoon. Suihkeen käyttö on suositeltavaa aloittaa heti ensimmäisten oireiden ilmaantuessa.

2–5-vuotiaat 1 suihkaus 3 kertaa / vrk
6–11-vuotiaat 2 suihkausta 3 kertaa / vrk
Aikuiset ja yli 12-vuotiaat 4 suihkausta useita kertoja / vrk

Suihketta saa käyttää enintään 10 kertaa päivässä.
Älä käytä Bisolduo® Spray -suihketta yli 30 päivää yhtäjaksoisesti.
Tutustu pakkausselosteeseen.

Kuiva yskä ja ärtynyt kurkku

Käyttöohje

Ennen Bisolduo® Spray -nielusuihkeen ensimmäistä käyttökertaa ravista pulloa ja paina pumppua 4 kertaa, jotta ilma vapautuu pumpusta. Jos suihkemekanismi ei toimi oikein (näin saattaa käydä, jos pullo ei ole pystyasennossa), paina pumppua useita kertoja pitäen pulloa pystyasennossa.

 1. Ravista pulloa ja poista korkki.
 2. Pidä pulloa kädessä pystyasennossa ja aseta etusormi suihkepullon painikkeen päälle.
 3. Avaa suu.
 4. Pidä suihkepulloa suun edessä ja suihkauta painamalla pullon painiketta nopeasti ja napakasti pohjaan. Älä hengitä valmisteen annostelun aikana.
 5. Älä vie pullon painiketta suun sisälle.
 6. Jos laite osui suun sisäpintaan tai kieleen, pyyhi pullon painikkeen kärkiosa puhtaalla, nukkaamattomalla liinalla.
 7. Laita korkki takaisin pullon päälle.

Hunaja

Hunaja
Hunajaa käytetään monissa kulttuureissa kuivan yskän lievittämiseen – etenkin lapsille. Pääasiassa fruktoosiin ja glukoosiin perustuvan viskoosin nestemäisen koostumuksensa ansiosta hunajan pääasiallinen tarkoitus on lievittää kurkun ärsytystä.

Rohtosalkoruusu

Rohtosalkoruusun juuri
Rohtosalkoruusun juuren kasviuutteella ja sokerimolekyyleillä tiedetään olevan kurkun ärsytystä lievittäviä ja rauhoittavia vaikutuksia.

Ectoin®

Ectoin®
Luonnollinen Ectoin®-molekyyli sitoo tehokkaasti vettä muodostaen suojaesteen limakalvoille. Ectoin®-molekyylillä on tulehdusta lievittäviä ja limakalvoja rauhoittavia ominaisuuksia.

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Voivatko lapset käyttää BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


BISOLDUO® Spray -nielusuihke sopii yli 2-vuotiaille. Seuraa aina pakkausselosteessa mainittuja annosteluohjeita. Kuten kaikkien itsehoitolääkkeiden ja CE-merkittyjen lääkinnällisten valmisteiden kanssa, on hyvä keskustella käytöstä lääkärin kanssa.

Voiko BISOLDUO® Spray -nielusuihketta käyttää raskauden tai imetyksen aikana?


Vaikka tiedossamme ei ole, että BISOLDUO® Spray -nielusuihke olisi aiheuttanut haittavaikutuksia raskauden aikana, ei raskaudenaikaisesta käytöstä ole tutkimustietoa. Tiedon puuttuessa BISOLDUO® Spray -valmisteen käyttöä raskauden tai imetyksen aikana ei suositella. Keskustele aina terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Kuinka säilytän BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


Pidä valmisteet poissa lasten ulottuvilta. Älä käytä pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Säilytä BISOLDUO® Spray -nielusuihke 2–25°C:ssa. BISOLDUO® Spray tulee käyttää kuuden viikon kuluessa pullon avaamisesta. Valmistetta ei saa käyttää, jos se on vahingoittunut tai siinä on reikä. Hygieniasyistä yhtä pulloa saa käyttää vain yksi henkilö.

Mikä on BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen sisältämä Ectoin®?


Ectoin® tai ektoiini on aminohappojohdannainen, joka syntyy luonnossa mikro-organismien (tarkemmin tietynlaisten bakteerien) tuottamana. Luonnossa ektoiinin tehtävä on suojella näitä mikro-organismeja kuumuudelta, voimakkaalta UV-säteilyltä ja korkealta suolapitoisuudelta.

Ektoiinit ovat molekyylejä, jotka sitovat suuria määriä vettä itseensä. Sitomalla vettä ektoiini muodostaa suojaesteen limakalvoille ja auttaa näin vähentämään bakteerien, virusten ja allergeenien pääsyä limakalvoille.

Koska minun tulisi aloittaa BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen käyttö?


BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen käyttö on suositeltavaa aloittaa heti kurkkukivun ja kuivan yskän ensimmäisten oireiden ilmaantuessa, jolloin nielusuihke auttaa ehkäisemään oireiden pahenemista.

Kuinka kauan voin yhtäjaksoisesti käyttää BISOLDUO® Spray -nielusuihketta?


Älä käytä yhtäjaksoisesti BISOLDUO® Spray -suihketta yli 30 päivän ajan.

Mitä teen, jos BISOLDUO® Spray -pullon suihkumekanismi ei toimi?


Ennen BISOLDUO® Spray -nielusuihkeen ensimmäistä käyttökertaa ravista pulloa ja paina pumppua 4 kertaa, jotta ilma vapautuu pumpusta. Jos suihkemekanismi ei toimi oikein (näin saattaa käydä, jos pullo ei ole pystyasennossa), paina pumppua useita kertoja pitäen pulloa pystyasennossa.

Sisältääkö BISOLDUO® Spray -nielusuihke sokeria?


Neljä suihkausta BISOLDUO® Spray -valmistetta sisältää 0,011 leipäyksikköä. Yksi leipäyksikkö vastaa 12 grammaa hiilihydraatteja.

Kuiva vai limainen yskä?

Tunnista yskätyyppi

Limainen ja kuiva yskä yhtä aikaa?

Koko perheelle
1-vuotiaasta lähtien
CE-merkitty lääkinnällinen valmiste

Kutittaako yskä kurkussa ja nielussa?

2-vaikutteinen SILOTOC® Itsehoitolääke

Limaiseen yskään 1 poretabletti päivässä.

Tutustu Bisolaclariin Itsehoitolääke